onsdag den 1. marts 2017

DIY: Lysestage af syltetøjsglas


Vi havde fået tømt et syltetøjsglas her hjemme. Jeg synes sådan nogle syltetøjsglas er super fine, og man kan bare bruge dem til så mange ting. I dag vil jeg vise hvordan man kan lave en super fin lysestage til fyrfadslys

Det skal du bruge:

Pensel
Lim (jeg har brugt noget craft glue fra Søstrene Grene)
Tomt syltetøjsglas
Garn rest.

Det er rimelig lige til. Limen smøres på glasset, og garnet vikles omkring. Husk at holde på det, og stram snoren ud, så får man det pæneste resultat.
Limen kan nemt udskiftes bare vær' opmærksom på at det skal virke på glas. Arbejd i små sektioner så limen ikke når at tørre
Garnet jeg har brugt er en rest bomuldsgarn. Det skal være bomuld eller en blanding med akryl, og forholdsvist tyndt. Tykke, uldne og lodne garnrester giver ikke et særlig flot resultat.
Lad limen tørre helt. før der kommes lys i.




tirsdag den 14. februar 2017

DIY: Køkkenrulleholder


I dag vil jeg vise hvordan man laver disse fine køkkenrulleholdere. Det er egentlig ganske simpelt, så begyndere kan også være med her.

Du skal bruge:

Lim
Lysestage
Rundstok
Tape
Pensel
Maling


1. Sav rundstokken i passende længde. Husk at tænke på hvor meget af rundstokken der forsvinder ned i lysestagen. Jeg har savet min i stykker af 32 cm stykket. Dernæst skal enderne slibes, så de bliver nogenlunde lige. Jo skævere man har savet jo grovere bør sandpapiret være.

2. Klargør lysestagen. Mine var lidt beskidte, så dem tørrede jeg af med en våd klud. Limen sætter sig bedre hvis lysestagen er ren. Giv dem evt. en tur i opvaskemaskinen, hvis de kan tåle det.

3. Lim rundstokken fast i lysestagen. Jeg brugte hele min superlim til de to jeg lavede. Jeg trykkede det direkte ned i lysestagen og placerede derefter rundstokken. Mine er lavet på øjemål, og har derfor nok et mere hjemmelavet præg. Hvis man er meget teknisk kan man bruge vaterpas og den slags. Hold rundstokken fast indtil limen er tør. Stil dem til at tørre færdigt gerne natten over.

4. Sæt tape omkring toppen så langt nede man ønsker der skal males. Jeg synes at det er en sød detalje at det kun er toppen der malet, men man kan selvfølgelig også male hele rundstokken. Giv den evt. to lag, og husk at kom godt ned i kanten så den bliver fin lige.


5. Når malingen er tør fjernes tapen forsigtigt, så man ikke får noget af malingen med. Og så er de faktisk færdige.


Lim, maling pensel og lysestager er fra Søstrene Grene.
Rundstokken skal selvfølgelig passe til lysestagen, men ca. 25 mm passer meget godt. Min rundstok er fra XL byg, den er 22 mm, hvilket er lidt lille, og den koster ca. 30 kr. pr. meter.

Hvis man har fået en lidt for lille rundstok, som nemt falder lidt til den ene side, kan et godt tip være at folde et lille stykke papir og sætte ned mellem kanten af lysestagen og rundstokken.


Jeg synes simpelthen, at de er blevet så fine, og man kan nemt tilpasse dem til sit køkken. Samtidig er de også forholdsvis billige. Jeg tror, jeg har brugt under 50 kr. pr styk. De kommer i hvert fald til at pynte fint hjemme hos mig.



fredag den 20. januar 2017

DIY: Dækkeservietter



Disse fine dækkeservietter er lavet i ekstra tykt hobbyfilt, hvor jeg har syet knaphulssting langs kanten med broderigarn. Jeg har lavet mine i sort filt, med forskellige nuancer af lilla tråd. Jeg har også lavet nogle til min mor også i sort med forskellige nuancer af blå tråd, som også blev rigtig fine.
Det fede ved disse er at man kan lave dem i et udvalg af farver, så man kan matche dem til sit eget hjem. Man kan også sy et eller andet mønster på dækkeservietterne hvis man er lidt kyndig med nål og tråd. Det kunne f.eks. være rigtig flot at lave dem i hvidt filt, og så sy et mønster ala Royal Copenhagens musselmalede porcelæn, med noget blå tråd.

Det skal du bruge
Tykt hobbyfilt, kan evt. købes her
Broderigarn
En god saks
Synål
Skabelon (du kan også tegne med fri hånd, ellers klip en skabelon i noget pap eller karton)
Kridt eller andet til at tegne på filtet.

Tegn det mønster du vil have din dækkeserviet skal have og klip efter stregen. Klip evt. dækkeservietten til hvis den er blevet lidt skæv.
Tråd nålen med broderigarnet og bind en knude i den ene ende. Sy nu knaphulssting langs kanten, og vær' opmærksom på at de skal være lige lange. Hæft ende ved at sy tre gange det samme sted og klip tråden. Nu har man sin helt egen dækkeserviet.

Filtet kan vaskes, men jeg ville nok vaske det på et skåneprogram.
Find en guide til hvordan man ser knaphulssting her.



Filtet kan vaskes, men jeg ville nok vaske det på et skåneprogram.
Find en guide til hvordan man ser knaphulssting her.


torsdag den 19. januar 2017

Inspiration

Nogle gange spørger mine veninder mig, hvordan jeg får alle mine DIY idéer. Svaret er stort set altid internettet. Jeg har et album til DIY idéer på min telefon, og hver gang jeg kommer forbi en god idé, tager jeg et billede og gemmer det i albummet.
Andre gode måder at få nogle idéer på, er ved at tænke i hvordan man kan gøre tingene selv. Hvis man f.eks. mangler noget pænt til væggen, hvordan kan man så selv lave det? Jeg finder også selv inspiration i verden omkring mig. Det kan være en pæn sten jeg tager med hjem og maler på, eller hvis jeg finder papir eller garn i flotte farver, så finder jeg et projekt jeg kan bruge det til.

Der findes også flere og flere sider på nettet fyldt med gode idéer til gør-det-selv projekter. Her kan man få inspiration og så variere det lidt, for at det bliver til ens eget. Blandt andet finder jeg selv god inspiration hos Søstrene Grene eller CC Hobby. Herunder kan I se et lille udpluk af ting fra mit eget DIY album.


Uroen synes jeg simpelthen er så sød, og jeg overvejer at overraske min søde kollega med en til hendes datter.
Bladet var et billede jeg fandt på en tysk blog. Jeg fattede ikke et muk af hvad der stos på siden, men jeg synes simpelthen billedet er så fint, så det må jeg prøve at kreere en dag.
Køkkenrulleholderen og de små bogstavsmagneter, er nogle ting jeg tror kan være nemt og billigt at lave når jeg skal flytte hjemmefra en gang. Jeg er selv meget glad for indretning, især de små detaljer som sætter prikken over i'et i et flot hjem, og jeg glæder mig til at skulle indrette mit eget hjem en dag.
Lanternerne har jeg faktisk allerede lavet to af, og de blev så fine at jeg skal lave nogle flere. Måske det kunne blive til et spændende indlæg en dag?
Istapperne synes jeg er så smukke og delikate, og dem kan man faktisk købe et sæt til at lave lige her

Jeg håber at I her har fået nogle idéer til hvordan I selv kan komme i gang med  DIY'e. Det er fedt at kunne se på sit endelige resultat og vide at det har man lavet selv.

tirsdag den 17. januar 2017

DIY: Babytæppe

Jeg er for nyligt blevet færdig med dette super søde babytæppe. Tæppet er til en kollega som venter en pige til maj. Jeg er selv meget glad for resultatet, og synes at mønsteret er blevet rigtig sødt. Jeg synes at det simple mønster er rigtig velegnet til et babytæppe.

Tæppet er strikket i bomuldsgarn fra Søstrene Grene. Jeg har valgt at strikke tæppet i bomuld både fordi det er nemt at vaske, og fordi man ikke behøver at bekymrer sig om hvorvidt det vil kradse el.lign. Jeg købte 12 nøgler garn, men brugte kun 10. Jeg har strikket med dobbelt tråd på rundpind 4.
Jeg slog 120 masker op, og skiftede mellem at strikke 20 masker i glatstrik og 20 masker i perlestrik, for at opnå de brede striber. Det endelige tæppe er 86x61 cm efter vask. Jeg har vasket det på 40 grader første gang.

Som en ekstra detalje har jeg broderet pigens initialer nede i venstre hjørne. Det er selvfølgelig en smagssag, jeg synes bare det ser sødt ud, og så gør det lige tæppet det mere personligt. Initialerne er lavet med en tråd hvidt bomuldsgarn og syet med maskesting.

Jeg har lavet maskestingene ved at følge denne guide fra Familie Journal

DIY: Tæppe i Zpaghetti

Flere har måske hørt om det såkaldte Zpaghetti garn fra Hooked. Garnet er lavet af rester fra tekstilindustrien, og minder derfor meget om stoffet almindelige T-shirts er lavet af. Derfor vil garnet også variere meget i tykkelse og i farve. Flere af de danske hjemmesider jeg har kigget på skriver at de ikke kan garantere at man kan få flere ruller med den helt samme farve. Man kan derfor købe i nuancer.

Et af de projekter jeg er i gang med lige nu er et tæppe i Zpaghetti garnet. Jeg har købt mit på Hooked's egen hjemmeside, for her kunne man få den samme farve, hver gang man købte. Man skal dog være opmærksom på at det kan være lidt dyrere. Jeg hækler mit tæppe, da jeg ønsker at det skal være rundt. Jeg er dog overbevist om, at man også sagtens ville kunne strikke et tæppe, hvis man ønskede et firkantet. Jeg har købt tre ruller garn, men jeg er ret sikker på at jeg kun får brugt to. Jeg tænker derfor, at jeg vil lave en kurv af resten.

Jeg hækler på en nr. 12 hæklenål, som også er det Hooked selv anbefaler. Jeg startede med 6 luftmasker i en magic ring, og så har jeg ellers øget antallet lidt på gefühlen. Jeg har fundet flere mønstre hvor man skulle øge med 6-12 hver omgang, og jeg syntes hele tiden at jeg endte med for mange masker. Jeg har derfor prøvet mig lidt frem. Det fede ved at garnet er lavet af tekstil, er at det er strækbart. Man skal derfor ikke bekymrer sig alt for meget når tæppet begynder at bule, det kan sagtens strækkes ud. Jeg plejer at hækle en omgang og så glatte det ud, før jeg fortsætter. Målet er at det skal være ca. 1 m. i diameter, og så regner jeg med at afslutte med en omgang krebsemasker.

Det er mit første store hækleprojekt, og jeg tror faktisk at det bliver rigtig fint. Zpaghetti garnet er rigtig nemt at arbejde med, især fordi det er så tykt. Jeg vil selvfølgelig lægge nogle billeder op af resultatet.



søndag den 15. januar 2017

DIY: Strik dine egne karklude

Efter folk fandt ud af, at de billige blå, lyserøde og gule karklude, man kan købe i diverse supermarkeder, indeholdt en masse mikroplast, som ikke er særlig godt for miljøet, er flere og flere begyndt at strikke deres egne. Og karklude og vaskeklude er også nemt og hurtigt at lave, et rigtig godt sted at starte, hvis man aldrig har prøvet at strikke før. De kan laves i alle mulige farver og mønstre.

Selv er jeg også gået lidt amok. Jeg må have strikket mindst 50, som jeg har givet væk til diverse venner og familiemedlemmer. Jeg strikker oftest mine i garn fra Søstrene Grene. Deres garn er 100% bomuld, og rigtig lækkert til prisen, det er dejlig blødt og fås i et stort udvalg af farver. Og så koster det kun lige omkring 12 kr. Jeg plejer at kunne strikke ca. en hel klud ud af ét nøgle, jeg laver dog også mine lidt rektangulære i stedet for kvadratiske. Man skal være opmærksom på, at når man strikker i bomuld, og vasker det på 60 grader, så kryber det lidt, især i længden er min erfaring. Så hvis man ønsker at lave en kvadratisk klud, så lav den lidt længere en du ellers ville, så får den sin rette facon efter vask.

Jeg har både lavet klude i retstrik, perlestrik og patentstrik. Nå jeg laver dem i perlestrik, foretrækker jeg at bruge to tråde eller købe noget lidt trykkere garn end det fra SG, da jeg ellers synes at mønsteret bliver lidt småt. Men nu til selve "opskriften", som man vel dårligt kan kalde en opskrift når det er så nemt. Denne er lavet til en klud med en tråd i garn fra SG.

Slå ca. 60 masker op på pind 2,5, strik nu frem og tilbage i det ønsket mønstre. Luk af når kluden har fået den ønsket længe.

Hvis der bruges to tråde, skal man slå mindre masker op.
Hvis man bruger noget andet garn så står der altid på strimlen rundt om garnet, hvilken pind garnet er beregnet til. Tag dog højde for om du strikker løst eller stramt, det kan være man skal justere pind størrelsen.
Denne klud er strikket i patentstrik med en tråd af garn fra Søstrene Grene.

Denne klud er strikket i perlestrik med to tråde af garn fra Søstrene Grene. Her er slået ca. 32 masker op.

Denne klud er strikket i perlestrik med en tråd af Muskat garn fra DROPS. Der er slået ca. 50 masker op på pind 3,5

Denne klud er strikket i retstrik med en tråd af Muskat garn fra DROPS. Der er slået ca. 50 masker op på pind 3,5
Garnet fra DROPS kan købes billigt lige her

Held og lykke og god arbejdslyst 😏